top of page

Program Liturgic

Icoana Zilei

Calendar Ortodox

Sfanta Evanghelie

 

Taina Sfantului Maslu

Sfantul Maslu este Taina care prin, rugaciunile preotilor si prin ungerea trupului cu untdelemn sfintit, impartaseste credinciosului harul dumnezeiesc pentru tamaduirea bolilor trupesti si sufletesti, pentru iertarea pacatelor si pentru intarirea sufletului.

 

Aceasta Sfanta Taina a fost asezata de Insusi Mantuitorul, cand a trimis pe Sfintii Apostoli la propovaduire zicandu-le: "Celor ce vor crede, aceste semne vor urma : in numele Meu demoni vor scoate ...peste cei bolnavi mainile isi vor pune si se vor face sanatosi"(Marcu 16,17-18).

 

Sfintii Apostoli au practicat Taina Sfantului Maslu inca de la prima lor propovaduire : "Si demoni multi scoteau si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau"(Marcu 6,13). Practica a ajuns regula, asa cum se vede din cuvintele Sf.Iacov: "Este bolnav cineva intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn intru numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si-l va ridica pe el Domnul; si de va fi facut pacate, se vor ierta lui"( Iacov 5, 14-15).

Adresa / Address:

Biserica Ortodoxa Romana Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil/

Romanian Orthodox Church

Holy Archangels Michael and Gabriel

4633 Raley Blvd

Sacramento, CA 95838

 

Telefon/ Phone:

909-480-9139

 

Email:

rocarchangels@gmail.com

 

 

 

Gaseste-ne pe Facebook:

Doriti sa primiti  buletinul  parohial, notificari evenimente, sarbatori, etc.  ?

bottom of page