top of page

Program Liturgic

Icoana Zilei

Calendar Ortodox

Sfanta Evanghelie

 

Istoria Parohiei / Parish History

Din mila lui Dumnezeu, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Arhiepiscop Nathaniel, si prin jertfelnicia credinciosilor romani din Sacramento, la 1 octombrie 1993 a fost intemeiata in Sacramento, California, misiunea ortodoxa cu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil avand ca preot slujitor si duhovnic pe parintele Constantin Lapustea.

 

Dupa aproape un an de infintare pe 22 septembrie 1994, misiunea ortodoxa Sfintii Mihail si Gavriil cu sprijinul credinciosiilor si ajutorul unui imprumut bancar, a achizitionat proprietatea de la adresa 4633 Raley Blvd. Timp de trei ani parintele Constantin Lapuste si enoriasii misiunii au dat dovada de multa dragoste si ravna si au lucrat din greu pentru ridicarea unui locas de rugaciune.

 

Din luna septembrie a anului 1997, Mantuitorul Hristos i-a incredintat parintelui Florin Mihalache pastorirea misiunii din Sacramento. Acesta a continuat cu multa ravna proiectele incepute de parintele Constantin Lapustea si in pofida multor ispite si dificultati a reusit cu ajutorul lui Dumnezeu sa duca la bun sfarsit lucrarile de constructie, finisare si zugravire a bisericii, astfel ca la 17 februarie 1999 dupa o perioada de grele incercari, de jertfelnicie si sacrificiu, Inalt Preasfintitul Arhiepiscop Nathaniel a sfintit noua biserica iar doi ani mai tarziu in anul 1999, misiunea a fost ridicata la rangul de parohie.

 

La inceputul anului 2008, in parohia Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil s-a inceput un nou capitol prin numirea ca preot paroh a parintelui Emil Ardelean. S-au efectuat lucrari pentru infrumusetarea bisericii prin instalarea de placi de granit si s-au facut eforturi sustinute pentru ridicarea salii sociale, atat de necesara in dinamica vietii parohiale.

 

Din luna decembrie a anului 2012 parohia are un nou preot in persoana parintelui Rares Onofrei.

 

Multumim parintilor Constantin Lapuste, Florin Mihalache si Emil Ardelean pentru marturisirea Evangheliei Mantuitorului Hristos si pentru munca depusa in parohia Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil din Sacramento.

 

Multumim de asemenea ctitorilor, membrilor fondatori si tuturor membrilor parohiei care s-au rugat si au lucrat cu timp si fara de timp, pentru binele sfintei biserici, pentru adevarul de credinta ortodox si pentru pastrarea traditiilor stramosesti. Il rugam pe Mantuitorul Hristos sa rasplateasca bunatatea, dragostea si munca tuturor!

 

Adresa / Address:

Biserica Ortodoxa Romana Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil/

Romanian Orthodox Church

Holy Archangels Michael and Gabriel

4633 Raley Blvd

Sacramento, CA 95838

 

Telefon/ Phone:

909-480-9139

 

Email:

rocarchangels@gmail.com

 

 

 

Gaseste-ne pe Facebook:

Doriti sa primiti  buletinul  parohial, notificari evenimente, sarbatori, etc.  ?

bottom of page