top of page

Program Liturgic

Icoana Zilei

Calendar Ortodox

Sfanta Evanghelie

 

Membria in Sfanta Biserica

Mantuitorul nostru Iisus Hristos a intemeiat Biserica prin insasi Jertfa Sa pe Cruce si prin Invierea din morti, si a aratat-o drept comuniune a oamenilor cu Dumnezeu la Rusalii, cand prin pogorarea Sfantului Duh, Sfintii Apostoli, au fost investiti in mod distinct cu toata puterea Duhului Sfant, pentru a propovadui, a ierta pacatele si a boteza in numele Sfintei Treimi. Apostolii au propovaduit Evanghelia au botezat si au infintat comnunitati crestine, daruind darul Sfantului Duh, tuturor celor care au crezut si l-au marturisit pe Fiul lui Dumnezeu cel Rastignit si Inviat.

 

A fi membru al Bisericii Ortodoxe, inseamna a fi parte din Trupul cel tainic lui Hristos, a fi nascut din nou prin lucrarea Preasfintei Treimi in taina Sfantului Botez,"prin apa si prin duh", dupa cuvantul Sfantului Apostol Pavel: Iar voi sunteti trupul lui Hristos..(I Cor, 12,27), "pentru ca intr-un Duh ne-am botezat noi toti ca sa fim un singur trup".

 

Devenim membrii ai Bisericii prin harul Sfintelor Taine ale Botezului, Mirungerii si Sfintei Impartasanii. Prin Sfantul Botez devenim fapturi noi in Hristos si madulare ale Bisericii, murind si inviind in chip tainic cu Hristos, prin Mirungere primim darurile Sfantului Duh pentru intarirea si cresterea in viata cea noua, iar prin Sfanta Impartasanie ne unim cu Hristos deplin, potrivit cuvintelor Mantuitorului: Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu, intru Mine petrece si Eu intru Dansul"(Ioan 6:56).

 

Parohia este teritoriul canonic unde se desfasoara activitatea mantuitoare a Sfintei Biserici, iar lacasul de cult sau biserica parohiala este asezamantul sfintit, unde este preamarit Dumnezeu, unde se savarseste Sfanta Liturghie si toate Tainele, slujbele si rugaciunile publice, unde se aduna credinciosii pentru a se ruga si a da slava lui Dumnezeu, pentru a se impartasi de darurile mantuirii ce li se mijlocesc de episcopii si preotii Bisericii.

 

Membria in Biserica inseamna asadar, participarea in viata Bisericii, comuniunea de credinta si euharistica, (impartasirea dintr-un singur potir) care devine posibila prin nasterea din nou in Taina Sfantului Botez, iar membria in parohie este o relatie duhovniceasca intre cei care alcatuiesc trupul lui Hristos intr-un anumit teritoriu, care se roaga impreuna intr-un lacas anume, care sprijina activitatea si cresterea Bisericii lui Hristos in acel teritoriu. Membria in parohie este asadar o datorie duhovniceasca si morala a fiecarui crestin ortodox, iar viata in Hristos nu poate exista in afara parohiei.

 

Membria in parohie presupune doua lucruri fundamentale: In primul rand participarea in viata bisericii prin prezenta la sfintele slujbe, la activitatile educational-pastorale continuata prin randuirea vietii personale in conformitate cu invataturile Sfintei Evanghelii si a Sfintilor Parinti, iar in al doilea rand asumarea responsabilitatii pentru sustinerea financiara a nevoilor parohiei, si a bisericii parohiale.

 

Domnul ne invata sa daruim cu aceeasi masura cu care am primit, iar contributiile noastre financiare spre ajutorarea nevoilor parohiale ne sunt socotite daruri catre Sfanta Biserica iar nu plata membriei cum gresit se intelege uneori.

 

Pentru a putea devenii membrii ai parohiei din Sacramento aflata sub ocrotirea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, trebuie sa fi primit Taina Sfantului Botez Ortodox, sa aveti dorinta de a trai o viata curata in lumina invataturilor Mantuitorului Hristos, de a creste duhovniceste, de a sprijini si ajuta Sfanta Biserica, de a avea relatii de fratietate si intelegere cu toti membrii parohiei.

 

Ajutorul financiar lunar acordat sfintei biserici este de $35 pentru membrii care au posibilitati financiare si lucreaza "full time", si $15 pentru pensionari, studenti si pentru toti cei care trec prin dificultati financiare. In situatia in care posibilitatile financiare sunt extrem de reduse, dar totusi se doreste a se devenii membru al parohiei noastre, va rugam sa contactati preotul paroh.

 

Formularul pentru membrie poate fi gasit aici.

Adresa / Address:

Biserica Ortodoxa Romana Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil/

Romanian Orthodox Church

Holy Archangels Michael and Gabriel

4633 Raley Blvd

Sacramento, CA 95838

 

Telefon/ Phone:

909-480-9139

 

Email:

rocarchangels@gmail.com

 

 

 

Gaseste-ne pe Facebook:

Doriti sa primiti  buletinul  parohial, notificari evenimente, sarbatori, etc.  ?

bottom of page