top of page

Program Liturgic

Icoana Zilei

Calendar Ortodox

Sfanta Evanghelie

 

Sfanta Scriptura / Holy Scripture

Sfanta Scriptura

 

Religia crestina, il intelege pe Dumnezeu ca fiind o fiinta personala, care ramane in permanenta legatura cu creatia sa, si mai ales cu omul, coroana creatiei. Cunoasterea lui Dumnezeu, a vointei si a lucrarii Lui, are ca baza descoperirea sau revelatia dumnezeiasca. Dumnezeu creatorul se coboara la om si se descopera omului, impartasindu-i acestuia, pe masura posibilitatii lui de intelegere, cunostinte despre Sine, despre vointa si planurile Sale. Daca nu ar exista revelatie, cunoasterea lui Dumnezeu si a vointei Lui nu ar fi accesibila oamenilor, deoarece El fiind o fiinta spirituala nu poate fi cunoscut prin simturi.

 

Descoperirea dumnezeiasca sau revelatia, s-a realizat in intreaga istorie a omenirii, incepand cu cea data protoparintilor nostrii si implinindu-se in cel mai deplin chip prin intruparea Cuvantului lui Dumnezeu, a Mantuitorunul nostru Iisus Hristos. De-a lungul istoriei, revelatia s-a produs in multe chipuri, potrivit intelepciunii lui Dumnezeu, Care a ales calea cea mai potrivita, tinand seama de timpul si locul unde s-a produs si de posibilitatea de intelegere a oamenilor carora s-a dat, pentru ca adevarurile descoperite sa fie insusite cat mai deplin.

 

Descoperirea dumnezeiasca cea mai presus de fire se cuprinde in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie.

 

Sfanta Scriptura, este o colectie de carti sfinte scrise de prooroci, apostoli si alti oameni alesi, sub inspiratia Duhului Sfant. Ea cuprinde adevaruri de credinta, norme de purtare, precum si unele relatari istorice, pe care Dumnezeu le-a descoperit spre a fi scrise, pastrate si transmise credinciosilor in scopul mantuirii.

 

Sfanta Scriptura se compune din doua parti, si anume: Vechiul si Noul Testament. Vechiul Testament ne infatisaza istoria revelatiei de la Adam pana la Hristos, si cuprinde 39 de carti canonice si 13 carti necanonice, iar Noul Testament cuprinde 27 de carti toate canonice. Ambele Testamente sunt ziditoare si normative pentru credinta si purtare, dar cea mai mare valoare o are Noul Testament, deoarece el cuprinde descoperirea dumnezeiasca facuta de insusi Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul Hristos, si transmisa de Sfintii Apostoli.

Adresa / Address:

Biserica Ortodoxa Romana Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil/

Romanian Orthodox Church

Holy Archangels Michael and Gabriel

4633 Raley Blvd

Sacramento, CA 95838

 

Telefon/ Phone:

909-480-9139

 

Email:

rocarchangels@gmail.com

 

 

 

Gaseste-ne pe Facebook:

Doriti sa primiti  buletinul  parohial, notificari evenimente, sarbatori, etc.  ?

bottom of page