top of page

Program Liturgic

Icoana Zilei

Calendar Ortodox

Sfanta Evanghelie

 

Sfintele Taine

Sfintele Taine sunt acele lucrari sau acte sfinte vazute, intemeiate de Hristos si savarsite de Biserica prin episcopul si preotii ei, prin care se impartaseste primitorului harul dumnezeiesc, nevazut, mantuitor.

 

Ca izvor al Sfintelor Taine, Mantuitorul Hristos este si savarsitorul lor, prin mijlocirea arhiereului si a preotului. Ca unul Care e prezent fara intrerupere in Trupul Sau tainic adica in Biserica, Hristos si numai El este savarsitorul Sfintelor Taine. Episcopul si preotul nu sunt decat organele vazute, sfintite ale Arhiereului si Preotului nevazut Hristos, sunt iconomii Tainelor lui Dumnezeu.

 

Sfintele Taine sunt in numar de sapte: Botezul, Mirungerea, Spovedania-pocainta, Impartasania, Preotia, Nunta si Maslul. Acest numar e acela al darurilor Sfantului Duh ( Isaia 11, 2-3) si raspunde trebuintelor duhovnicesti ale omului. "Nasterea duhovniceasca" e data prin Botez, "cresterea" prin Mirungere, "hrana", prin Sfanta Impartasanie, "puterea de a invata, sfinti si conduce"(Matei 28,19), prin Hirotonie sau Preotie; "innoirea si curatirea", prin spovedanie (pocainta), "sfintirea si taria legaturii casatoriei" prin Taina Nuntii, "tamaduirea de bolile sufletesti si trupesti, precum si iertarea pacatelor care le-au cauzat", prin Taina Sfantului Maslu.

Adresa / Address:

Biserica Ortodoxa Romana Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil/

Romanian Orthodox Church

Holy Archangels Michael and Gabriel

4633 Raley Blvd

Sacramento, CA 95838

 

Telefon/ Phone:

909-480-9139

 

Email:

rocarchangels@gmail.com

 

 

 

Gaseste-ne pe Facebook:

Doriti sa primiti  buletinul  parohial, notificari evenimente, sarbatori, etc.  ?

bottom of page