top of page

Program Liturgic

Icoana Zilei

Calendar Ortodox

Sfanta Evanghelie

 

Sfantul Botez

Botezul este acea Sfanta Taina care, prin lucrarea vazuta a intreitei cufundari in apa si chemarea Sfintei Treimi, impartaseste harul care sterge pacatul stramosesc si celelalte pacate si face pe cel ce o primeste membru al Bisericii, nascut la o viata noua in Hristos. Botezul deschide Imparatia Cerurilor celor ce-l primesc, dupa cuvantul Mantuitorului: "De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in Imparatia lui Dumnezeu"(Ioan 3:5).

 

Sfanta Taina a Botezului a fost asezata de Mantuitorul Hristos, dupa slavita Sa inviere, prin porunca data Apostolilor si, prin ei, Bisericii: "Mergand, invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" (Matei 28,19; Marcu 16, 15-16). Cel ce se boteaza si "se imbraca in Hristos", trebuie sa se pocaiasca si sa creada in Iisus Hristos ca in Dumnezeu si ca in Mantuitorul lumii, cum indeamna Sf Apostol Petru: "Pocaiti-va si sa se boteze fiecare dintre voi in numele lui Iisus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre, si veti primi darul Sfantului Duh"( Fapte 2:38).

 

Roadele Sfantului Botez sunt: stergerea pacatului stramosesc si a eventualelor pacate personale, in cazul adultilor si a celor maturi (Fapte 2, 38-39; 22,16; Col. 2, 12-13; I Petru 3,21); renasterea duhovniceasca prin primirea primului har si o viata noua in Hristos. Sf Apostol Pavel zice: "Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat" (Gal. 3, 27) si "Nu eu mai traiesc, ci Hristos traieste in mine" (Gal. 2, 20)

Adresa / Address:

Biserica Ortodoxa Romana Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil/

Romanian Orthodox Church

Holy Archangels Michael and Gabriel

4633 Raley Blvd

Sacramento, CA 95838

 

Telefon/ Phone:

909-480-9139

 

Email:

rocarchangels@gmail.com

 

 

 

Gaseste-ne pe Facebook:

Doriti sa primiti  buletinul  parohial, notificari evenimente, sarbatori, etc.  ?

bottom of page