top of page

Taina straina si minunata vad!

Acelea pe care altadata patriarhii le doreau cu infocare, profetii le preziceau, iar dreptii pofteau sa le vada, acelea s-au implinit si au luat astazi sfarsit. Dumnezeu pe pamant S-a aratat in trup si cu oamenii a petrecut. Sa ne bucuram, dar, si sa ne veselim, iubitilor. Daca Ioan, in pantecele maicii sale fiind, a saltat cand a intrat Maria la Elisabeta, cu mult mai mult noi trebuie sa saltam cand vedem nu doar pe Maria ci pe Insusi Mantuitorul nostru nascut astazi; cu mult mai mult trebuie sa ne minunam si sa ne inspaimantam de maretia intruparii care depaseste orice intelegere.

Cel Unul-Nascut, mai inainte de veci. Cel nepipait, Cel curat, Cel netrupesc, a intrat in trupul meu cel vazut si stricacios. Pentru ce? Pentru ca fiind vazut sa ma invete, si invatandu-ma sa ma povatuiasca spre ceea ce nu se vede.

Dar ce sa spun, ce sa graiesc? Minunea ma inspaimanta. Cel Batran in zile S-a facut Prunc. Cel ce sta in scaun inalt si preainaltat, este asezat in iesle. Cel nepipait, Cel curat, Cel nealcatuit, cel netrupesc este cuprins de maini omenesti; Cel ce a rupt legaturile pacatului este infasat in scutece, pentru ca doreste aceasta. Doreste sa prefaca necinstea in cinste, vrea sa imbrace cu slava pe cel neslavit, vrea sa arate chip de virtute pe cel supus ocarii. De asta ia trupul meu, ca eu sa-I fac in mine loc Cuvantului Lui. Imi ia trupul meu, ca sa-mi dea Duhul Lui. Imi da si-mi ia, ca sa-mi dea visterie de viata. Imi ia trupul meu ca sa ma sfinteasca. Imi da Duhul Lui ca sa ma mantuiasca.

Sf Ioan Gura de Aur, Cuvant la nasterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos


Adresa / Address:

Biserica Ortodoxa Romana Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil/

Romanian Orthodox Church

Holy Archangels Michael and Gabriel

4633 Raley Blvd

Sacramento, CA 95838

 

Telefon/ Phone:

909-480-9139

 

Email:

rocarchangels@gmail.com

 

 

 

Gaseste-ne pe Facebook:

Doriti sa primiti  buletinul  parohial, notificari evenimente, sarbatori, etc.  ?

bottom of page